top of page

Inge Blockmans

it project is officieel het meest vervullende en emotioneel belonende project geworden waar ik ooit aan heb gewerkt. Het visualiseren van de moed van de geweldige danseres/coach Inge Blockmans.


"Ik ben 6 jaar oud. Het is speeltijd. Ik klim naar de top van de piramide, flitsend in de zon. Ik positioneer mijn handen voorzichtig maar vol vertrouwen rond de staven. Mijn vrienden en ik hebben onze krachten gebundeld voor dit avontuur dat aanvoelt als thuiskomen. Zij zorgen ervoor dat mijn benen volgen. Dit is flow. Ik geniet van de soepelheid van het klimmen. Ik voel me licht. Ik voel me gegrond, ook al hang ik meters boven de speeltuin. Ik ben vrij om te kiezen waar ik naartoe ga. Geen enkele stap beperkt mijn mogelijkheden. En dan plotseling: 'Inge, wat ben je aan het doen? Kom daar af! Nee, blijf daar! Beweeg niet!' De lerares schreeuwt. Uit het niets. De boodschap is duidelijk: ik mag niet zo hoog zijn. Het is gevaarlijk. Mijn hart bonst, de rest van mijn lichaam geblokkeerd. In haar angst trekt de lerares grenzen.


Grenzen groeien in de schaduwen, in onze angst voor hoe krachtig we kunnen zijn en worden. In de lege loods maak ik verbinding met de kleine ik, met haar verlangen om haar droom te bereiken, met haar innerlijk vertrouwen, met de verlammende stem. Ik beweeg er doorheen. Zacht, ruw, wat er ook nodig is. Ik bevrijd mezelf. Ik word mezelf" - Inge Blockmans

Ik hoop echt dat mensen zoals Inge anderen kunnen inspireren om zich niet te laten ontmoedigen door tegenslagen. Maar om te blijven vechten om weer op te staan.

bottom of page